Wie ben ik - Oog voor de Ziel. Een praktijk voor persoonlijke en spirituele groei

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wie ben ikIk ben Martine de Waart, geboren in 1958 te Amsterdam. Ik heb twee dochters van 33 en 30 jaar. De oudste heeft een autisme spectrum stoornis (ASS), waardoor ik een schat aan ervaring heb waar ik een ander graag mee op weg wil helpen die het door het doolhof van instanties niet meer weet waar te beginnen.

Wil je op weg geholpen worden kijk dan bij pagina Coaching hsp en autisme
Ik ben zelf hsp(hoog sensitief/gevoelig persoon). Mijn leven is daardoor niet zonder problemen geweest. Een van de redenen dat ik in 2011 een behoorlijke burn-out kreeg waardoor alles stil kwam te staan en mijn leven een andere wending kreeg.

De vraag was, wat wilde ik nu zelf? In die tijd ben ik een opleiding intuïtieve ontwikkeling gaan doen, waarbij ik geleerd heb op een andere manier naar mijzelf te kijken, te mediteren, te aarden/gronden en te leren voelen hoe je contact met je lichaam kan maken en hoe je chakra's weer kan laten stromen.
Kortom om echt te luisteren naar je lijf, wat ik nooit deed omdat ik van jongs af aan geleerd had, maar door te gaan en eigenlijk mijzelf weg te cijferen.
Tegelijk met deze opleiding ben ik mij gaan verdiepen in de chakraleer en het mediteren.
In 2013 hoorde ik over (hsp), ik herkende mijzelf in de verhalen, maar in 2014 viel het kwartje. Ik ging mij er enorm in verdiepen en de puzzelstukjes vielen op hun plek. Niet lang daarna begon ik zelf te coachen en ondersteun ik andere zoekende hsp-ers op hun pad om zichzelf te vinden.
In 2015 kwam ik in aanraking met mijn Reiki Master, Linda Jutten. En omdat het spirituele al als een rode draad door mijn leven loopt en ik intuïtief mijn dochters in hun jeugd met handopleggingen behandelde was mijn keuze snel gemaakt om bij haar Reiki lessen te gaan volgen, in 2016 werd ik Kundalini Reiki Master, in datzelfde jaar kwam ik ook mijn Reiki Master Joyce Dams tegen, bij wie ik Usui Reiki A en B heb behaald.

Schilderen doe ik al een groot deel van mijn leven, ik ben er mee opgegroeid.
Mijn moeder, de beeldend kunstenaar Tine Engelbart, heb ik dagelijks bezig gezien.
Bij intuief schilderen komen er de wonderlijkste creaties naar boven.
Het werkt ontspannend en helend vooral omdat je van binnenuit aan het werken bent.
Daarom is het zo fijn om anderen vanuit ontspanning te leren spelen met kleur.
Je moet niets en kunt alles los laten.
Juist dat is best moeilijk, het is je zo aangeleerd om alles precies tussen de lijntjes (regeltjes) te doen. Bij intuïtief schilderen mag je van binnenuit je gang gaan.
Er komen vanzelf allerlei inzichten naar boven waar je weer mee verder kan.
Nu ben ik zo ver, dat ik mijn Praktijk 'Oog voor de Ziel'. Een Praktijk voor Persoonlijke en spirituele groei van start mag laten gaan en hoop ik jou binnenkort hier te kunnen verwelkomen.

                                                       Warme groet,
                                                          Martine

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu