Wandelend mediteren - Oog voor de Ziel - Puur Zijn van binnenuit

Oog voor de Ziel

Puur Zijn van binnenuit

Aandacht
Balans
Ontspanning
Energie
Bewustwording
Terugkomen bij jezelf
Autisme ondersteuning
Oog voor de Ziel
Ga naar de inhoud
Puur Zijn van binnenuit
Autisme
Oog voor de ziel
ondersteuning
&
Verhaaltjes autisme

Wandelend mediteren

Mediteren Pagina in opbouw
Wandelend mediteren en tegelijk coaching


Wandelend mediteren is met aandacht wandelen
Ik hou enorm van wandelen en ben daar mee opgegroeid. Ik heb in het verleden echter een periode gekend dat ik de deur niet uit ben geweest. Dat was in de tijd dat ik een zware burn-out had en ik op zoek ging naar mogelijkheden om uit de burn-out te komen. Ik deed al aan mediteren en ben mij daardoor gaan verdiepen in wandelend mediteren en weet dus als geen ander wat wandelend mediteren voor je kan betekenen. Een van de redenen dat ik een wandelgroep heb opgericht "Hsp wandelgroep Amsterdam en omgeving".

Vele mensen zijn moe, uitgeput en gestresst doordat de maatschappij te snel gaat en meer op de buitenwereld gericht is waar je vaak alleen maar moet presteren. Waardoor we niet meer in de gaten hebben wat er binnen in ons gebeurd, daardoor komen er allemaal klachten. Enkele voorbeelden van die klachten zijn; Niet goed in je vel zitten, gestrest zijn, vast zitten in oude patronen, depressie of een burn-out.

Allemaal symptomen die er voor zorgen dat je minder functioneert, dat de kwaliteit van leven achteruit gaat, waardoor bij sommige mensen de moed in de schoenen zakt en de deur niet meer uitgaan.
Door te wandelen kom je fysiek weer in beweging en buiten. Wandelend mediteren in combinatie met visualiseren en ademhalingstechnieken werken aardend en helend. De emoties die loskomen zijn een onderdeel van je leven en mogen verwerkt worden. Wandelend mediteren ontstrest, je leert bewust naar je lichaam te luisteren, het maakt je innerlijk rustig, zorgt voor rust in het hoofd waardoor je voor even de hectiek van de buitenwereld los kunt laten. Je komt daardoor weer in balans en nog het meest belangrijke je keert weer terug bij jezelf.

Wandelend mediteren is geschikt voor mensen die niet snel naar buiten gaan en behoefte hebben aan een luisterend oor om op een creatieve manier tot een oplossing te komen en te ontspannen. Een positieve bijkomstigheid is, je gaat op een andere manier naar bomen in het park of bos kijken en gaat ze intenser
ruiken. Eigenlijk wordt je door het park of bos uitgenodigd om weer bij jezelf terug te komen.

Een wandeling duurt 1,5 uur tot 2 uur waarbij ik intuïtief vragen zal stellen om samen tot de kern van jou verhaal te komen waar we beiden naar een oplossing  zoeken.
    
                  
Bron foto:   Benjamin Baartman

Parken en bos
In Amsterdam zuid zijn verschillende parken en dichtbij is ook het Amsterdamse bos waar we terecht kunnen.
Heb je interesse, neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek waarna we aansluitend een wandeling kunnen maken. Dit kost ook €85,-

Coachingstraject

Afhankelijk van jou hulpvraag ga ik uit van 1 tot 5 wandelsessies. Dat is allemaal te bespreken tijdens een wandeling.
In de praktijk blijkt dat we meestal na 4 tot 5 sessies weer afscheid van elkaar nemen. Mocht je eerder willen stoppen of juist langer willen doorgaan dan is dat prima.

Als je verhinderd bent voor een afspraak, hoor ik het graag van je

KOSTEN
Een wandelsessie is 1,5 uur en is €85,-


AANMELDING
Je kunt je aanmelden via contactformulier©2017-2021 Oog voor de Ziel Amsterdam
Terug naar de inhoud