Meditatie - Oog voor de Ziel. Een praktijk voor persoonlijke en spirituele groei

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

MeditatieIn de meditatie workshop doen we ontspannings, ademhalins en meditatieoefeningen.
Zo leren we onze geest leeg te maken en onze aandacht naar binnen te richten op de buikademhaling en het hier en nu.
Dagelijks mediteren heeft een ontspannende werking op lichaam en geest wat zijn weerslag heeft op ons gedrag. 5 minuten per dag is al voldoende, wat men zelf kan uitbreiden tot zo lang men wilt!
Mediteren kan staand, lopend, zittend of liggend.Bij Oog voor de Ziel, Praktijk voor Persoonlijke en Spirituele groei richten we ons voornamelijk op zittend en lopend mediteren. Bij het zittend mediteren worden er vinger/handposties gebruikt om in balans te komen met de verschillende technieken die het mediteren makkelijker kunnen maken zoals; het concentreren op objecten, het concentreren op je ademhaling.

We behandelen vragen als:

  • Wat te doen met gedachten en zorgen

  • De dagelijkse werkelijkheid

  • FocusWat doet meditatie en wat is meditatie.
Meditatie is gericht op het waarnemen van datgene wat zich op verschillende niveaus in je lichaam en geest afspeelt. Door te mediteren proberen we de voortdurende gedachtestroom even stil te leggen of bewust waar te nemen. Je komt als het ware thuis in je zelf waar het stil en rustig is.
De meditatie die door Martine gegeven wordt bestaat uit verschillende onderdelen. We beginnen met een ademhalingsoefening waardoor je al direct ontspant waarna we verder gaan in een meditatie.
Een belangrijk onderdeel is het voelen van het lichaam en de spanningen die we in onze spieren meedragen. Deze spierspanningen zijn opgekropte energie. Energie van emoties die we niet wilden voelen en die zich in het lichaam zijn gaan nestelen.
Tijdens de ademhalingsoefening werken we aan het loslaten van de spierspanningen om daarna in meditatie te gaan.

> Neem zo nodig een vest of een dekentje mee.
> Maximaal 6 deelnemers
> Tijden: Iedere woensdag avond.
> Meld je bij tijds aan want vol is vol
> Om 19:00 uur is de inloop en we starten om 19:15 - 20:30 uur
Na de meditatie is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over wat je ervaren hebt met een kopje koffie of thee
Kosten 5,00 euro


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu