Autisme & Coaching - Oog voor de Ziel - Puur Zijn van binnenuit

Oog voor de Ziel

Puur Zijn van binnenuit

Aandacht
Balans
Ontspanning
Energie
Bewustwording
Terugkomen bij jezelf
Autisme ondersteuning
Oog voor de Ziel
Ga naar de inhoud
Puur Zijn van binnenuit
Autisme
Oog voor de ziel
ondersteuning
&
Verhaaltjes autisme

Autisme & Coaching

Coaching HSP/Autisme
Autisme

De oude diagnoses PDD-NOS, Asperger en Klassiek autisme, vallen nu allemaal onder de term autisme spectrum stoornis (ASS). Voor het stellen van de diagnose (ASS), is het van doorslaggevend belang, dat de kenmerken al op jonge leeftijd aanwezig zijn en wordt er alleen nog een indeling gemaakt op basis van de ernst van de klachten. Op deze wijze wordt er meer aandacht besteed aan iemands specifieke ken-merken en kan er een betere inschatting gemaakt worden bij de ggz welke hulp passend is bij een kind of volwassene.

 
Wat houdt een autisme spectrum stoornis (ASS) nou in?

Bij mensen met autisme verloopt de informatieverwerking in de her-senen op een andere manier. Daardoor hebben ze meer moeite om sociale situaties goed in te schatten, te communiceren met anderen en vinden ze het lastig om met veranderingen om te gaan.

Andere dingen kunnen juist weer heel gemakkelijk zijn zoals het heel nauwkeurig werken of snel kunnen zien van details. De beperkingen van ASS zijn blijvend en is geen ziekte die je kan genezen. Wel is het vaak zo, dat deze kenmerken veranderen tijdens het ouder worden en/of minder worden door aangeleerd compenserend gedrag. Een autisme spectrum stoornis wordt over het algemeen op jonge leeftijd herkent en gediagnosticeerd, aan de hand van informatie over de ontwikkeling die iemand op jonge leeftijd heeft gemaakt, kan er alsnog een diagnose gesteld worden.

Daarnaast kan bij een volwassene een diagnose vastgesteld worden als er op dat moment nog steeds sprake is van beperkingen of dat een persoon zijn leven lang al problemen ervaart die onduidelijk zijn en uiteindelijk op autisme duiden.

Klik hier voor de handige vragen Geef me de 5 voor kinderen en volwassenen
                

                       
©2017-2021 Oog voor de Ziel Amsterdam
Terug naar de inhoud